Unlearning / Interpretations: HAiKw/

18 August - 11 September 2016
Installation Views
Press release

Utstilling: Klesmerket HAiKw/ opererer som en samarbeidsplattform for kunst og mote. Utstill- ingen på Rod Bianco Unlearning / Interpretations tar utgangspunkt i arbeidet til den norske kunst- neren Toril Johannessen, Unseeing, som innebærer vokstrykkede tekstiler produsert i Ghana. Der Johannessen bruker tekstilene i installasjonsarbeider lager HAiKw/ klær og andre delvis brukbare gjenstander. Alt er produsert i Ghana. Johannessens prosjekt handler om hvordan kultur påvirk- er måten vi ser verden på. HAiKw/ nærmer seg hennes arbeid gjennom antropologiske teknikker som intervju. Med sin innfallssvinkel utvider de arbeidet fra gallerirommet og ut i det hvedagslige. Tekstilene blir klær - kunst blir brukskunst.

 

Utstillingen benytter markedsplass som format med salg av plagg i Johannessens tekstiler, skulp- tur og objekter i kombinasjon med videoarbeider. Videoene er laget av kunstneren Jacob Riddle (USA f. 1985). Han lar elementene få liv i alternativt rom som forlenger vår virkelighet; 3D-rendre- de representasjoner av tekstiler og objekter. Souvenirer fra HAiKw/ Rodbianco med Bjarne Mel- gaards tegninger lanseres for salg, - collegegensere, tskjorter og bærenett.

 

I løpet av utstillingsperioden lanseres ytterligere HAiKw/ samarbeid som forlenger Toril Johannes- sen-prosjektet. Det norske magasinet Recens lanserer merchandise i samarbeid med HAiKw/. Grafisk designer Morteza Vaseghi har remixet Johannessens mønstre til et nytt print.

 

Klesvisning: Kleskolleksjonen Interpretations vises i utstillingsrommet onsdag 24. august, kl 19.30. Den amerikanske performancekunstneren La Porscha som er aktuell i Oslo med Soppen Performance-festival blir hovedperson i visningen. Musikken spesiallages av duoen Kristoffer Eikrem og Bendik Baksaas. Det blir rundt 30 antrekk og visningen vil vare ca 15 minutter. Skriv til oss for invitasjon til visningen.

 

Medvirkende:

Toril Johannessen (NO)

Jacob Riddle (USA)
La Porscha (USA)

Maria Pasenau (NO)

Kristoffer Eikrem (NO)

Recens (NO)

Kwame Write (GHANA)

Kwasi Ohene-Ayeh (GHANA)

Charlotte Biik Bandlien (NO)